27 juni 2017

Als ik alles toelaat dan scheur ik in tweeën. Ik ben uitgeput en mijn weerstand is op. Gevoelens uit het verleden staan klaar om me te verslinden. Ik huil en ik jank en ik typ woorden naar mezelf. Woorden die me zeggen dat het veilig is. Maar ze doen me niets. Ik krijg een 5 minuten lange adempauze, om vervolgens weer kopje onder in het verleden weg te zinken. In de eindeloze eenzaamheid die daar was. Die eenzaamheid die me opvrat. Ik heb geleerd om me op te rollen als een egeltje als ik me niet goed voel. Om letterlijk in mezelf te verdwijnen. Ik wilde niet tot last zijn. Ik wilde juist de last van anderen wegnemen. Maar als ik zo moe ben, dan kan ik dat niet. Dan kan ik niet zijn wie ik moet zijn van mezelf. Zelfs in mijn grootste nietsigheid ben ik teveel. Ik typ weer. Ik typ milde woorden naar mezelf. Om daarna opnieuw te verdrinken. Ik fluister vragen door de telefoon en ik huil van opluchting bij de antwoorden. Ik verbied het mezelf om te klampen. Ik moet voor mezelf zorgen, vind ik. Ik moet mezelf omarmen en in m’n eigen oor sussen. Honderd keer fluisteren dat het niet meer waar is wat ik voel. Er wordt niemand boos. Er gaat niemand weg. Ik ben moe, zo moe. In mijn stilzwijgend huilen zie ik geen mens dat zorg nodig heeft, maar een mens dat tekortschiet. Dat niet voldoende geeft. Maar ik typ mezelf die woorden. De woorden die me een ander verhaal vertellen. Want het verleden hoort niet in mijn heden thuis.
Ik fluister duizend sorry’s, hardop en in stilte. Ik heb spijt van mij. Ik typ de woorden: Het is veilig. Er hoeft niets weg.
Ik lees ze. Ik verdrink. Sta weer op en probeer het nog een keer. Tot het slijt. Tot het eindelijk zal slijten.
Opmerking verwijderen