Laten we beginnen met de conclusie van dit verhaal: ik moet niet te lang alleen zijn. Ik word dan namelijk gek. Ik zink meters diep weg in rare existentiële vragen die me mijn hele zin in het leven ontnemen.
Nee, ik heb beslist reuring nodig in mijn leven. Een huisgenootje dat zachtjes gitaar speelt op het balkon, zomaar mijn afwas voor me doet en me dan soms ineens hele oprechte vragen stelt, vol interesse. Die diepe gesprekken die daarop volgen hoef ik niet de hele tijd, ik praat soms net zo lief over een schoonmaakrooster, maar het is zo fijn om iemand om me heen te hebben!
Gisteravond kreeg ik nog een extra tik van mijn blijkbaar pikzwarte karma. Ik greep mijn al dagen vermiste kat eindelijk in haar nekvel, waarop zij me in mijn duim beet. Gevolg: in de nacht nog naar de huisartsenpost voor een accute antibiotica-kuur. Precies waar ik zin in had, net nu mijn psychiater had vastgesteld dat ik in een crisis zit. Van de vrouw die altijd zegt dat ze niet zorgzaam is mocht ik niet fietsen, dus bestelde ik voor het eerst in mijn leven een Uber. Maar wat is dat gezellig! Je stapt bij een wildvreemde in de auto, maar zit binnen no time in een leuk gesprek verwikkeld, zowel de heen- als de terugweg. Voortaan als ik in een crisis zit, moet ik me gewoon rond laten rijden door zo’n aardige chauffeur en over koetjes en kalfjes praten, denk ik, het werkt fantastisch! Ook al ben ik moe en is mijn kat nog steeds van huis, ik voel me vandaag wat lichter. En dat komt gek genoeg door die spontane voorbijgangers in mijn leven. De taxi-chauffeurs en huisgenootjes van deze wereld. De mensen die ervoor zorgen dat dat kleine, gezonde stukje in mij wordt aangesproken. Het stukje dat relativeert, rustig handelt en luchtig ergens om kan lachen.
Het antwoord op al mijn grote levensvragen weet ik nog steeds niet. Maar vandaag ben ik er even niet naar op zoek. En dat is wel eens zo prettig.

  1. leegschrift says:

    Heel goed zo een taxi. De perfecte oplossing. Of een dag in het openbaar vervoer gaan zitten. Misschien is dat goedkoper. Afijn, altijd fijn een gesprek met een spontane voorbijganger. Ik groet je,

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.