Over mij

Ik schrijf over wat er door mijn hoofd spookt en door mijn lijf raast. Stil is het daarbinnen niet vaak en al zeker niet mindful. Maar stiekem geniet ik van al die chaos.

Rivka Ruiter
Foto: Hester Doove

Als men vroeger aan mij vroeg wat ik later wilde worden, antwoordde ik: ‘Zangeres, schrijfster of iets met jonge geitjes.’ Zangeres kan ik inmiddels afvinken, ik heb klassieke zang gestuurd aan het Utrechts Conservatorium. Inmiddels kan ik mijzelf ook gepubliceerd schrijfster noemen, het boek waaraan ik meeschreef genaamd ‘Het mens achter de labels’ is afgelopen februari verschenen bij Uitgeverij Lucht. Mijn liefde voor jonge geitjes is gebleven bij een spaarzaam bezoekje aan een plaatselijke kinderboerderij.

De afgelopen jaren heb ik veel last gehad van psychische problemen. Door al het gewroet in mijn eigen psyche is de interesse in die van anderen alleen maar toegenomen. Mede hierom startte ik in maart 2017 de website dsmmeisjes.nl samen met mijn vriendin Anne Koeleman. Op deze site kunnen mensen die te maken hebben met psychische problematiek hun verhaal kwijt. Dit levert unieke inkijkjes in hun hoofden op.

Ik vind het heel erg mooi om al die verhalen te mogen lezen. Een deel van deze verhalen is gebundeld in het boek ‘Het mens achter de labels’. In dit boek komt de lezer er door middels van interviews en verhalen achter hoe het is om te leven met een psychische diagnose en wat er schuilgaat achter de labels van het psychiatrisch handboek, de DSM-V.

Op lekkernietmindful schrijf ik over alles wat er omgaat in mijn hoofd naar aanleiding van dingen die ik in het dagelijks leven meemaak. Ik heb nogal een druk hoofd, dus dat schrijven haalt soms wat druk van de ketel en ik vind het ook nog eens hartstikke leuk als mensen mijn blogs, columns, gedichten of recensies willen lezen.

Ik ben daarom erg blij met jou als lezer en wens je veel leesplezier toe!