Ik schrijf over wat er door mijn hoofd spookt en door mijn lijf raast. Stil is het daarbinnen niet vaak en al zeker niet mindful. Maar stiekem geniet ik van al die chaos.

 


Hallo, mijn naam is Rivka en ik ben 25 jaar. Ik heb klassieke zang gestudeerd en studeer nu psychologie. Voor mij is, naast het muziek maken, het schrijven al mijn leven lang een uitlaatklep. Ik dicht, schrijf blogs en korte fragmentjes die misschien wat doen denken aan de teksten uit een dagboek. Veel hiervan is te vinden op deze website.


De afgelopen jaren heb ik veel last gehad van psychische problemen. Door al het gewroet in mijn eigen psyche is de interesse in die van anderen alleen maar toegenomen. Die leergierigheid gebruik ik in mijn studie en op de website dsmmeisjes.nl die ik samen met Anne Koeleman heb opgericht. Op deze site kunnen mensen die te maken hebben met psychische problematiek hun verhaal kwijt. Dit levert unieke inkijkjes in hun hoofden op. Ik vind het heel erg mooi om al die verhalen te mogen lezen. Een deel van deze verhalen is gebundeld in het boek ‘Het mens achter de labels’, dat begin 2019 verschijnt bij Uitgeverij Lucht. In dit boek komt de lezer er door middels van interviews en verhalen achter hoe het is om te leven met een psychische diagnose en wat er schuilgaat achter de labels van het psychiatrisch handboek, de DSM-V. Ook ik heb geschreven in dit boek en ik zal ook zeker vertellen wanneer en waar het boek te koop gaat zijn.

Voor nu kun je mijn verhalen hier lezen, of op dsmmeisjes. 
Mocht je ze nu gaan lezen – wat leuk, dank je wel! Veel leesplezier.