‘Opruimen’ – subjectiefje 4

In deze serie schrijf ik dagelijks een kort stukje over een door mijn lezers aangedragen onderwerp, bekeken vanuit mijn perspectief. Het onderwerp van vandaag is: ‘Opruimen’. 

Je hebt van die mensen die hun huis opgeruimd kunnen houden. Ik ben niet één van hen. Ik ben wel benieuwd naar het geheim van mensen die het wél kunnen. Volgens mij heeft het te maken met consequent iedere keer dat je ‘troep’ maakt, dit direct opruimen. 

Ik begin meestal met opruimen als niet alleen mijn huis, maar ook mijn hoofd op ontploffen staat. Opgeruimd en wel is ook mijn hoofd een stuk leger. 

Ik weet nog dat mijn vader vroeger in een vlaag van (opruim)woede mijn hele kamer ongevraagd had opgeruimd. Ik kwam binnen in een kamer die spic en span was. Een soort ongevraagd cadeau en het had ook al niet hetzelfde effect op mijn hoofd als zelf opruimen. En waar had ‘ie al mijn spullen gelaten?!

Misschien is dat wel het hele ding met opruimen. Je moet het zelf doen en niet door anderen laten doen. Dit geldt voor zowel huis als hoofd. Ruim je eigen troep op. Want jij weet zélf het beste waar alles hoort.