9 augustus 2017

Ik wil niet dat je je nu al zorgen maakt over dingen die misschien helemaal niet gaan gebeuren. Aan het nu heb je je handen vol en het is alles wat er is. Je vreest iets wat zich nog niet heeft aangediend.
Ik wil niet dat je jezelf bekijkt door ogen van mensen die je wellicht liefhadden, maar nooit echt zagen. Er werd je angst ingeboezemd en wantrouwen jegens jezelf. Er is niets fout aan wat je doet. Je bent een mens en je doet zo verschrikkelijk je best.
Ik wou dat ik had kunnen horen hoe erover je is gesproken. Of het liefdevol was, of ik jou erin zou herkennen. Of de mensen daadwerkelijk een beeld geschetst kregen dat op jou leek.
Ik gun je ontspanning. Ik vraag me af wat maakt dat je je zo schrap zet en wat je niet durft los te laten. Ben je bang dat het je zou overspoelen met emotie die je niet aankan?
Ik wou dat je even rust had en je jezelf niet steeds voor een nieuwe opgave stelde. Dat je niet altijd maar door moest van jezelf. Het lijkt wel alsof je een dag zonder uitdaging niet kan zien als een echte dag. Er moet altijd een beetje worden geleden of gestreden. Er moet iets overwonnen worden. Voor wie? Voor mij? Voor de mensen? Maar welke mensen dan?
Ik wens je een klein poezebeestje toe dat je kalmeert met gespin en een kattengeur om uit haar vacht op te snuiven. Dieren doen niet aan verlaten.
Ik zou je een lichaam gunnen zonder pijn. Een zacht, ontspannen lijf. Ik vind dat je genoeg hebt gehad.
Ik weet dat je gefrustreerd bent. Ik fluister je toe dat alles goedkomt of in ieder geval beter wordt. Je hoeft nooit verder te kijken dan vandaag. Je hoeft niet nu al te lijden over alle pijn die er nog over je uitgestort kan worden. Rust maar uit. Het is niet altijd zo. Alles komt goed.
Ik weet dat je altijd doorzet. Maar ik weet ook dat je het soms spuugzat bent. Ik ben bij je en ik denk aan je. Stil maar.