29 juli 2017

Ik ben met Anne op het Milkshake-festival in Amsterdam. Al vanaf de entree kijk ik mijn ogen uit. Ik heb het gevoel alsof ik een jungle binnen ben gestapt vol met schitterende, tropische vogels. Iedereen hier is zo mooi, zo onderscheidend, zo eigen. Ik zie alle mogelijke kleuren en menselijke vormen. Mensen stralen, omdat ze er helemaal uit mogen zien zoals ze willen. Ik gok dat 90% van deze mensen in het dagelijks leven een saaier dertien in een dozijn-kloffie draagt. Waarom eigenlijk?
Sowieso is niks te gek op dit festival. Wild dansen of juist even rustig op een bankje hangen, het kan allemaal. Ik doe aan allebei mee. Ik voel me prettig en heel erg verliefd. Er zijn ontzettend veel prikkels maar ik hoef niet te faken alsof dat me niks doet. Daarnaast weet ik ook hoe intens dit voor me is, dus ik kan mezelf goed in de gaten houden.
Op een redelijk tijdstip verlaten we het terrein. We hebben nog geen stap buiten gezet, of ik stort in. Ik zwalk rond alsof ik gedronken heb, kan alleen nog maar mompelen en zuchten en steunen. In de tram hang ik tegen Anne aan, m’n ogen vallen dicht. Ik ben doodmoe. Al m’n energie liet ik achter op het festivalterrein. Maar dat wist ik. En Anne weet het inmiddels ook. Normaal spaar ik dit instorten net zolang op tot ik alleen ben. Nu durf ik het toe te laten waar iemand bij is en dat is zoveel fijner. Ze houdt me vast in de veel te drukke tram, tot we veilig thuis zijn. Daar krabbel ik heel langzaam weer op, maar ik voel wederom wat een enorme impact veel mensen en geluiden op me hebben.
Al die prikkels van vandaag hebben me totaal uitgeput. Maar ik had ze niet willen missen. Ze maken het leven spannend en sprankelend en interessant. Ik voelde me zo verwonderd als een klein kind vandaag en ik had nog wel uren stilletjes willen kijken naar al die mooie mensen.