Kameleon

Ik heb lang gedacht dat ik te gevoelig was. Ik voelde haarfijn aan hoe iemand wilde dat ik zou zijn, en was dat vervolgens ook. Tot ik alles kon zijn, behalve mij. Een kameleon pur sang. Uiteindelijk hervond ik mezelf, maar merkte ik dat ik die skill van het transformeren op het juiste moment nog steeds heb. Ik kan grapjes maken om spanning weg te halen, de juiste dingen doen om te bereiken wat ik wil, aanvoelen welke toon ik aan moet slaan in een conversatie. Het is natuurlijk niet feilloos, maar ik merk dat het vaak werkt. Ik kan mensen voor me winnen, of aan ‘damage control’ doen als dat nodig is. Ik kan een sfeer bepalen, of een gesprek sturen. Het is een handigheidje, dat me eerst volledig genekt heeft. Maar ik merk steeds vaker dat het ook z’n voordelen heeft. Dus zet ik het in, als dat handig is. Maar gooi ik het net zo lief het raam uit, als ik gewoon even ongestoord mij wil zijn, zonder trucjes.