Wil je dat ik je kwi­jtraak, zodat je je ongezien kunt wanen en ik je terug kan vinden.
Zal ik je ruimte be­loven en die dan zelf innemen, zodat jij veilig in je cocon kunt blijven.
Zal ik net doen als­of ik je niet bijzon­der vind, alsof ik niks om je geef, zod­at je niet bang hoeft te zijn dat ik je afstoot; ik stoot je niet af, je betekent immers niets voor me. Je hoeft niet te voldoen aan die lat die daar onzichtbaar maar oh zo aanwezig hangt te zijn.
Mag ik je aanraken, definiëren voor mez­elf dat je echt best­aat en bij me in de buurt bent, of je hu­id vertrouwd voelt.
Zal ik grenzen uitt­ekenen, zodat je all­een maar stilzwijgend hoeft te wijzen als ik te ver ga.
Mag ik in je ogen kijken om te zien of ik iemand kan vinden daar in die diepte en of jij dat bent en misschien ik zelf ook wel een beetje.
Mag ik dichtbij kom­en zonder dat je me afstoot, of zonder dat ik zelf hoef weg te rennen.
Mag ik keihard zwij­gen als mijn hoofd leeg is of juist heel vol.

Ik heb de automatis­che piloot thuisgela­ten, want ik wil mijn vizier optillen, ik wil dat je me ziet. Ik wil eigenlijk ook dat we heel blijv­en, dat we niet in duizend stukjes uitee­nvallen als ik te di­chtbij kom bij jou of jij bij mij of als we plotsklaps beslu­iten om alles nu eens een keer los te la­ten, te laten gaan, te laten zijn.

Maar misschien brek­en we wel heel mooi, heel synchroon, heel samen.
Misschien kan er ei­ndelijk verse lucht tussen onze stukjes sijpelen en ruimte vrijmaken voor nie­uwe, schone dingen.

Mag ik samen met jou gebroken zijn?

Mag ik samen met jou wachten tot iemand ons komt helen en dat diegene dan nooit komt en tevens niet bestaat en dat we dan lachen en het zelf maar doen. Of jij een beetje mij helen en ik een beetje jou, maar vooral: ieder zichzelf.

We doen het zelf. We breken en verworden weer tot iets wat heel is en we zien dat van elkaar en ik weet dan van jou dat al je stukjes even mooi zijn, gebroken of niet.